Vloerverwarming infrezen in beton

Maximaal comfort met minimale overlast.
Zonder extra kosten.

De vloeren van veel relatief jonge woningen zijn van beton. Is bij de bouw van jouw woning geen vloerverwarming aangelegd, dan kan dit ook op een later moment nog gedaan worden. Dit kan door sleuven in de vloer te frezen. Het frezen in beton is zeker geen alledaagse klus, zoals dit bij cementdek vloeren het geval is. Dat komt omdat beton een zeer hard materiaal is en je hier pas doorheen komt met specialische diamant frezen.

Daarom infrezen in beton bij Infloor:

N

Een ALL-IN prijs: van leggen tot aansluiten op CV

N

Beoordeeld met een 4,7 / 5

N

Binnen 4 weken gelegd

N

Heldere voorwaarden en eenvoudig digitaal ondertekenen.

Hoe weet ik of ik een betonnen vloer heb?

Er zijn verschillende manieren om te bepalen of je een betonnen vloer hebt. Als je toegang hebt tot bouwtekeningen, bouwplannen of andere documentatie van je huis, kun je controleren welk type vloer er is geïnstalleerd. Een andere mogelijkheid is door te kloppen op de vloer met je knokkels. Beton klikt vaak massief en heeft een hard geluid in vergelijking met andere vloerconstructies. Het voelen van de temperatuur is ook vaak een goede methode voor het vastellen van een betonnen vloer: als je de vloer aanraakt en deze voelt koud aan, kan dit erop wijzen dat er geen beton direct onder zit. Beton heeft namelijk als eigenschap om de omgevingstemperatuur goed vast te houden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in beton

Het frezen van vloerverwarming in beton heeft allerlei voordelen. Deze voordelen zijn niet anders dan de voordelen van het frezen in bijvoorbeeld een cementdekvloer, maar zijn wel kenmerkend voor een gefreesde vloerverwarming:

Snellere reactietijd: het systeem geeft snel warmte af en de temperatuur kan snel aanpassen. 

Installatiegemak: er hoeft geen andere vloer geinstalleerd te worden om door te frezen. Dit kan dus in sommige gevallen praktischer zijn. 

Dekvloer hoeft er niet uit: doordat in de bestaande betonvloer wordt gefreesd, hoeft deze er niet uit.

Nadelen van vloerverwarming infrezen in beton

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Ook het frezen in beton heeft zo zijn nadelen, al zijn deze beperkt doordat wij van InFloor gebruikmaken van speciale apparatuur. De voornaamste nadelen zijn:

Zeer hard materiaal: Beton is een zeer hard materiaal, harder dan bijvoorbeeld een cementdekvloeren. Door deze eigenschap van beton is specialistisch en extra apparatuur benodigd.

Hoge installatiekosten: Doordat beton een zeer hard materiaal is, is specialistisch en extra apparatuur benodigd. Hierdoor zijn de installatiekosten hoger dan andere vloeren. 

De juiste manier frezen in beton

De juiste manier om te frezen in beton is door gebruik te maken van een speciale diamantfrees. Voorafgaand aan het frezen maken wij diverse berekeningen, dit om te bepalen hoe wij moeten frezen. Op deze wijze wordt scheurvorming voorkomen.

Wij leveren een ALL-IN concept

Hoe gaat het in zijn werking?

Kies jij ook voor vloerverwarming? Wij zorgen, in nauwe samenwerking met onze partner Vakmansvloeren, er niet alleen voor dat je vloerverwarming in je woning krijgt. Wij kunnen ook zorgdragen voor het verwijderen van je oude vloer én het leggen van je nieuwe vloer! Daar waar wij van InFloor gespecialiseerd zijn in het installeren van vloerverwarming, is Vakmansvloeren gespecialiseerd in het leggen van pvc-vloeren. Onze werkzaamheden lopen naadloos in elkaar over. Zo zorgen wij voor maximaal comfort, met minimale overlast.

Stap 1: Oude vloer eruit en glad maken

Allereerst zal je oude vloer eruit moeten. Of het nu gaat om een vloer van linoleum, kurk, pvc of tegels. Eventueel zal de ondervloer vlak gemaakt moeten worden, omdat een egale ondervloer essentieel is voor een perfect eindresultaat.

Stap 2: Vloerverwarming infrezen

Door de vloerverwarming in de ondervloer in te frezen, wordt de vloerverwarming mooi weggewerkt. Dit frezen doen wij met specialistische apparatuur.

Stap 3: Vloerverwarming slangen leggen

De verwarmingsslangen worden in de gefreesde sleuven geplaatst. Wij gebruiken KOMO gekeurde 16×2 slangen.

Stap 4: Verdeler ophangen

Vervolgens hangen wij de vloerverwarming verdeler op. We gebruiken een Stalen VTE Slim verdelers die dubbel afsluitbaar & energiezuinig is.

Binnen onze werkzaamheden zit de complete installatie, met voorwaarden dat de aansluitingen binnen 2 meter van de installatieplek zit.

Stap 5: Sleuven dichtsmeren

Nadat de vloerverwarming buizen in de sleuven zijn gelegd, kunnen wij (optioneel) de vloerverwarming dichtsmeren met renovatiecement. Dergelijk cement heeft vele voordelen in het gebruik: het hecht goed op de vloerverwarming, is krimparm en heeft een snelle droogtijd.

Stap 6: Egaliseren

Na het dichtsmeren van de sleuven wordt de vloer egaal gemaakt met een egaliseermiddel. Deze stap is met name van belang bij een nieuwe pvc-vloer, omdat pvc slechts enkele millimeters dik is. Door te egaliseren voorkom je dat resterende oneffenheden zichtbaar zijn in je vloer.

Stap 7: Je nieuwe vloer erin!

Kies je voor een nieuwe vloer van laminaat of pvc? Dan kan je deze laten leggen door Vakmansvloeren.

Tip: Wil je besparen op de kosten van het leggen? Via Vakmansvloeren kan je er voor kiezen om de vloer samen te leggen: Vakmansvloeren legt de eerste banen en de moeilijkste stukken, jij legt vooral de rechte stukken.

Reviews

Klanten aan het woord

Kennisbank

Alles wat je moet weten over vloerverwarming

Vloerverwarming leg je niet zomaar, maar neem je voor de komende tientallen jaren. Om zeker te zijn van je zaak delen we al onze kennis rondom vloerverwarming door middel van onderstaande artikelen.

Bekijk onze kennisbank

Veelgestelde vragen

Zijn de prijzen hetzelfde voor elke type vloer?

De prijzen voor frezen (dit vind je op de volgende pagina: prijzen) zijn op basis van frezen door een zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Moet er gefreesd worden door een betonnen of tegel vloer? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel meter buis heb ik nodig?

Het aantal meter buizen is afhankelijk van hoofd- of bijverwarming. Indien je vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming kan je het beste de leidingen leggen op (hart-op-hart) 10 cm uit elkaar. Dat houdt in dat je 10 meter slang nodig hebt per m2. 

Voorbeeld: Bij een ruimte van 40m2 heb je 400 meter buis nodig. 

Hoeveel groepen zijn er benodigd?

Om drukverlies tegen te gaan, worden leidingen onderverdeel in groepen. Een leiding mag namelijk maar maximaal 90 meter lang zijn. 

Op deze manier wordt de warmte in leidingen gelijkmatig verdeeld en heb je een optimale werking van je vloerverwarming.

Wat houdt jullie ALL-IN prijs in?

Onze prijzen zijn inclusief:

  • Frezen van de sleuven in de bestaande zand/cementdekvloer en andtrievloer.
  • Installatie op CV binnen 2 meter (en de leidingen moeten zich in hetzelfde vertrek bevinden als waar de verdeler wordt opgehangen).
  • Vloerverwarmingsverdeler incl. energiezuinige pomp
  • Verwarmingsslangen 16×2. Deze buis is KOMO gekeurd.
  • Installeren van de verdeler en slangen
  • Incl. 21% BTW.

Binnen hoeveel weken kunnen jullie leggen?

Binnen 4 weken kunnen wij jouw vloer gelegd hebben.

Hoeveel garantie heb ik op jullie diensten?

Op onze materiaal en diensten zit garantie. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardig materiaal, getest door ons in de business to business industrie. 

Onze gebruikte buizen zijn KOMO gecertificeerd en heeft een fabrieksgarantie van 10 jaar met verzekering voor gevolgschade. De productgarantie bedraagt 30 jaar. 

Op de pomp heb je een garantie van 2 jaar, op de behuizing 5 jaar. 

In welke type vloeren kan gefreesd worden?

Standaard frezen wij door zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Frezen in tegelwerk is sterk afhankelijk van verschillende factoren en hierbij is altijd sprake van meerwerk. Tijdens het frezen kunnen tegels (tussen de frezen) losraken en dat geeft problemen bij een nieuwe vloer die hierop gelegd wordt. Bovendien kunnen deze losgeraakte delen terecht komen in onze freesmachine en deeze beschadigen. 

Wil je frezen door een betonnen vloer? Neem dan contact op.

Wat zijn de kosten voor het freeswerk?

Onze kosten van vloerverwarming frezen zijn ALL-IN en gebaseerd op frezen, materiaal (buizen), de verdeler en manuren. 

Op deze pagina hebben we een overzicht opgesteld om je meer inzicht te geven in de prijzen en om je een idee te geven hoe de kosten er ongeveer uit komen te zien:

Klik hier

Welke vloerverwarming verdeler wordt gebruikt?

Tijdens het aanleggen van de vloerverwarming sluiten wij een verdeler aan. Hiervoor gebruiken we de stalen VTE Inline verdeler. Dit zit bij onze ALL-IN prijs, is erg energiezuinig en dubbel afsluitbaar!

Eigenschappen stalen VTE Inline verdeler:

  • Hoofd- en/of bijverwarming
  • Thermische kranen
  • Inclusief A-labelpomp
  • Snel vullen en ontluchten d.m.v. speciaal voetventiel
  • Geschikt voor HR-ketels
  • Thermostatische ventielen 3/4e euroconus instelbaar/afsluitbaar op retourbalk
  • Voetventielen 3/4e euroconus op aanvoerbalk
  • Voorbereid voor zoneregeling, bedraad of draadloos

Hoe lang duurt het voordat het freeswerk afgerond is?

De vloerverwarming leggen we (afhankelijk van het totaal aantal m2) doorgaans in een dag. 

Heb ik restafval na het frezen?

Bij het freeswerk wordt stof direct afgezogen. Als er een puincontainer op de locatie aanwezig is, dan kan het stof direct in de container afgezogen worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan laten wij het stof achter in handzame zakken. Deze kan je vervolgens zelf wegbrengen naar de stort. Tegen een extra prijs (op aanvraag) kunnen wij dit voor je afvoeren.

Hoe diep frezen jullie vloerverwarming?

De diepte waarop wij vloerverwarming frezen, is twee centimeter diepte. De buizen zelf zijn ongeveer veertien millimeter dik. Het voordeel van het niet diep leggen van de buizen is dat de warmte niet eerst door centimeters vloer moet dringen, maar snel aan het oppervlak is. Lees hier alles over de diepte van het freeswerk

Het freeswerk is klaar, wat nu?

Nadat onze werkzaamheden voltooid zijn, moet de vloer nog geegaliseerd worden. De vloer moet namelijk afgewerkt worden, voordat je bijv. PVC (visgraat) vloer legt of gaat tegelen. Deze werkzaamheden voeren wij vaak uit met onze partner: Vakmansvloeren

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.