Kennisbank

Vloerverwarming frezen in betonvloer

In het volgende artikel worden de volgende onderwerpen behandeld (klik op het onderwerp om direct naar het betreffende onderdeel te gaan):

1. De voordelen van frezen in beton
2. De nadelen van frezen in beton
3. De juiste manier frezen in beton

In dit artikel lees je meer over vloerverwarming frezen in beton. De vloeren van veel relatief jonge woningen zijn van beton. Is bij de bouw van jouw woning geen vloerverwarming aangelegd, dan kan dit ook op een later moment nog gedaan worden. Dit kan gedaan worden door zogenaamde krimpnetten te gebruiken, maar ook door sleuven in de vloer te frezen. Het frezen in beton is zeker geen alledaagse klus, maar wel een klus waar wij van InFloor in zijn gespecialiseerd.

De voordelen van frezen in beton

Het frezen van vloerverwarming in beton heeft allerlei voordelen. Deze voordelen zijn niet anders dan de voordelen van het frezen in bijvoorbeeld een cementdekvloer, maar zijn wel kenmerkend voor een gefreesde vloerverwarming:

  • Het frezen van sleuven is een manier waarop vloerverwarming mooi weggewerkt wordt in de betonvloer.
  • Een vloer met gefreesde vloerverwarming warmt snel op. Dit verhoogt je wooncomfort en heeft een positief effect op je energierekening.
  • Door de vloerverwarming in de betonvloer te frezen, hoef je de dekvloer niet uit te breken.

De nadelen van frezen in beton

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Ook het frezen in beton heeft zo zijn nadelen, al zijn deze beperkt doordat wij van InFloor gebruikmaken van speciale apparatuur. De voornaamste nadelen zijn:

  • Beton is een zeer hard materiaal, harder dan bijvoorbeeld een anhydrietvloer. Door deze eigenschap van beton is onze tabel met een indicatie van kosten ook niet van toepassing op een betonvloer. Heb je een betonvloer en een vraag? Dan verzoeken we Contact met ons op te nemen.
  • Iedere vloer is uniek. Ondanks dat wij gebruikmaken van speciale apparatuur, is frezen in beton niet altijd mogelijk. Dit is een belangrijk nadeel van frezen in beton.

De juiste manier frezen in beton

De juiste manier om te frezen in beton is door gebruik te maken van een speciale diamantfrees. Voorafgaand aan het frezen maken wij diverse berekeningen, dit om te bepalen hoe wij moeten frezen. Op deze wijze wordt scheurvorming voorkomen.

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.