Vloerverwarming infrezen

Maximaal comfort met minimale overlast.
Zonder extra kosten.

Steeds meer huishoudens overwegen vloerverwarming te leggen. Een uitstekend investering waarmee je gemiddeld 20% op je energieverbruik bespaart! Verwarming in de vloer wordt meestal toegepast als hoofdverwarming, maar je kan vloerverwarming ook prima gebruiken als bijverwarming voor bijvoorbeeld je badkamer of keuken. Zo kom je bovendien van die ontsierende radiatoren af. Een vloerverwarming frezen is uitsluitend mogelijk met specialistisch gereedschap. Hierdoor blijft de overlast van stof tijdens de klus tot een minimum beperkt. Kies daarom voor InFloor.

Of bekijk eerst wat onze tarieven zijn

Voordelen van vloerverwarming infrezen

Het infrezen van vloerverwarming brengt diverse voordelen met zich mee: 

N

Je hoeft de dekvloer er niet uit te halen. 

N

Een vloer met ingefreesde vloerverwarming warmt sneller op dan een vloer met traditioneel vloerverwarmingssysteem.

N

Er komt geen extra opbouwhoogte bij. Hierdoor hoeven bijv. deuren niet ingekort te worden.

N

Het infrezen van vloerverwarming duurt doorgaans een dag.

Wil je alles weten over de voor- en nadelen van vloerverwarming frezen? Lees meer.

Rendement van vloerverwarming

Vloerverwarming is een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, omdat het de warmte op een gelijkmatige manier verspreidt. Dit betekent dat er geen koude plekken in de ruimte zijn en dat de lucht niet droog wordt, zoals bij sommige andere verwarmingsmethoden. Bovendien kan vloerverwarming helpen om energie te besparen, omdat het de luchttemperatuur in een ruimte op een lagere temperatuur kan houden dan bij andere verwarmingsmethoden. Het precieze rendement van vloerverwarming hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type vloerverwarming dat wordt gebruikt en de manier waarop de vloerverwarming wordt gebruikt. In het algemeen kan worden verwacht dat vloerverwarming een rendement van ongeveer 15%-20% heeft.

Werkwijze

Wij leveren een ALL-IN concept

Kies jij ook voor vloerverwarming? Wij zorgen, in nauwe samenwerking met onze partner Vakmansvloeren, er niet alleen voor dat je vloerverwarming in je woning krijgt. Wij kunnen ook zorgdragen voor het verwijderen van je oude vloer én het leggen van je nieuwe vloer! Daar waar wij van InFloor gespecialiseerd zijn in het installeren van vloerverwarming, is Vakmansvloeren gespecialiseerd in het leggen van pvc-vloeren. Onze werkzaamheden lopen naadloos in elkaar over. Zo zorgen wij voor maximaal comfort, met minimale overlast.

Stap 1: Je oude vloer eruit

Allereerst zal je oude vloer eruit moeten. Of het nu gaat om een vloer van linoleum, kurk, pvc of tegels: samen met Vakmansvloeren verwijderen wij jouw oude vloer.

Stap 2: Ondervloer vlak maken

De ondervloer wordt volledig vlak gemaakt. Dit doen wij in samenwerking met Vakmansvloeren, omdat een egale ondervloer essentieel is voor een perfect eindresultaat.

Stap 3: Vloerverwarming infrezen

Door de vloerverwarming in de ondervloer in te frezen, wordt de vloerverwarming mooi weggewerkt. Dit frezen doen wij met specialistische apparatuur.

Stap 4: Vloerverwarming slangen leggen

De verwarmingsslangen worden in de gefreesde sleuven geplaatst. Wij gebruiken KOMO gekeurde 16×2 slangen.

Stap 5: Verdeler ophangen

Vervolgens hangen wij de vloerverwarming verdeler op. We gebruiken een Stalen VTE Slim verdelers die dubbel afsluitbaar & energiezuinig is. 

In principe wordt aansluiting tussen verdelen en cv ketel dient te worden uitgevoerd door de cv-monteur die de cv-ketel onderhoudt. Voor een meerprijs (€350,-) kan de aansluiting door ons uitgevoerd worden.

Stap 6: Sleuven dichtsmeren

De sleuven smeren wij in samenwerking met Vakmansvloeren dicht met renovatiecement. Dergelijk cement heeft vele voordelen in het gebruik: het hecht goed op de vloerverwarming, is krimparm en heeft een snelle droogtijd.

Stap 7: Egaliseren

Na het dichtsmeren van de sleuven wordt de vloer egaal gemaakt met een egaliseermiddel. Deze stap is met name van belang bij een nieuwe pvc-vloer, omdat pvc slechts enkele millimeters dik is. Door te egaliseren voorkom je dat resterende oneffenheden zichtbaar zijn in je vloer.

Stap 8: Je nieuwe vloer erin!

Kies je voor een nieuwe vloer van laminaat of pvc? Dan kan je deze laten leggen door Vakmansvloeren.

Tip: Wil je besparen op de kosten van het leggen? Via Vakmansvloeren kan je er voor kiezen om de vloer samen te leggen: Vakmansvloeren legt de eerste banen en de moeilijkste stukken, jij legt vooral de rechte stukken.

Kosten vloerverwarming infrezen

Wij hanteren een transparante ALL-IN prijs. Dat betekent dat je van tevoren volledig inzichtelijk hebt wat de uiteindelijke kosten worden. Onze prijzen zijn inclusief:

 • Frezen van de sleuven in de bestaande zand/cementdekvloer en anhydrietvloer.
 • Vloerverwarmingsverdeler incl. energiezuinige pomp.
 • Verwarmingsslangen 16×2. Deze buis is KOMO gekeurd.
 • Installeren van de verdeler en slangen
 • Incl. 21% BTW.

Hoe werkt vloerverwarming frezen

De vloer wordt eerst in meerdere gelijke vakken opgedeeld om ervoor te zorgen dat de opwarmtijd overal hetzelfde is. Met onze speciale vloerfrees maken we de benodigde sleuven in de vloer om de buizen te plaatsen. Dit buizensysteem wordt verder afgewerkt met koppelstukken en een vloerverdeler. Vervolgens kan de vloerverwarming met water worden gevuld en op druk worden gebracht. Na een test kan de vloer alweer netjes afgewerkt worden met een dekvloer van cement.

 

Uitsluitend hoogwaardig materiaal

Door onze 23 jarige ervaring in de business to business industrie hebben wij de benodigde vakkennis en kwalitatieve apparatuur om minimale overlast te creëren. We maken bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van materiaal die door ons veelvuldig toegepast is en waarvan wij overtuigd zijn dat dit de beste oplossing is. De door ons gebruikte buizen zijn KOMO gecertificeerd en heeft 10 jaar fabrieksgarantie met verzekering voor gevolgschade. De productgarantie bedraagt 30 jaar.

Op de pomp heb je een garantie van 2 jaar, op de behuizing 5 jaar. De pomp wordt geplaatst op een opgelaste extra voetplaat, zodat de bevestigingsboutjes van de pomp niet door de koker gedraaid zijn. De pomp is dus droog gemonteerd, waardoor lekkages op de pompbevestiging zijn uitgesloten.

Reviews

Klanten aan het woord

Kennisbank

Alles wat je moet weten over vloerverwarming

Vloerverwarming leg je niet zomaar, maar neem je voor de komende tientallen jaren. Om zeker te zijn van je zaak delen we al onze kennis rondom vloerverwarming door middel van onderstaande artikelen.

Bekijk onze kennisbank

Veelgestelde vragen

Zijn de prijzen hetzelfde voor elke type vloer?

De prijzen voor frezen (dit vind je op de volgende pagina: prijzen) zijn op basis van frezen door een zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Moet er gefreesd worden door een betonnen of tegel vloer? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel meter buis heb ik nodig?

Het aantal meter buizen is afhankelijk van hoofd- of bijverwarming. Indien je vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming kan je het beste de leidingen leggen op (hart-op-hart) 10 cm uit elkaar. Dat houdt in dat je 10 meter slang nodig hebt per m2. 

Voorbeeld: Bij een ruimte van 40m2 heb je 400 meter buis nodig. 

Hoeveel groepen zijn er benodigd?

Om drukverlies tegen te gaan, worden leidingen onderverdeel in groepen. Een leiding mag namelijk maar maximaal 90 meter lang zijn. 

Op deze manier wordt de warmte in leidingen gelijkmatig verdeeld en heb je een optimale werking van je vloerverwarming.

Wat houdt jullie ALL-IN prijs in?

Onze prijzen zijn inclusief:

 • Frezen van de sleuven in de bestaande zand/cementdekvloer en andtrievloer.
 • Vloerverwarmingsverdeler incl. energiezuinige pomp
 • Verwarmingsslangen 16×2. Deze buis is KOMO gekeurd.
 • Installeren van de verdeler en slangen
 • Incl. 21% BTW.

Binnen hoeveel weken kunnen jullie leggen?

Binnen 4 weken kunnen wij jouw vloer gelegd hebben.

Hoeveel garantie heb ik op jullie diensten?

Op onze materiaal en diensten zit garantie. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardig materiaal, getest door ons in de business to business industrie. 

Onze gebruikte buizen zijn KOMO gecertificeerd en heeft een fabrieksgarantie van 10 jaar met verzekering voor gevolgschade. De productgarantie bedraagt 30 jaar. 

Op de pomp heb je een garantie van 2 jaar, op de behuizing 5 jaar. 

In welke type vloeren kan gefreesd worden?

Standaard frezen wij door zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Frezen in tegelwerk is sterk afhankelijk van verschillende factoren en hierbij is altijd sprake van meerwerk. Tijdens het frezen kunnen tegels (tussen de frezen) losraken en dat geeft problemen bij een nieuwe vloer die hierop gelegd wordt. Bovendien kunnen deze losgeraakte delen terecht komen in onze freesmachine en deeze beschadigen. 

Wil je frezen door een betonnen vloer? Neem dan contact op.

Wat zijn de kosten voor het freeswerk?

Onze kosten van vloerverwarming frezen zijn ALL-IN en gebaseerd op frezen, materiaal (buizen), de verdeler en manuren. 

Op deze pagina hebben we een overzicht opgesteld om je meer inzicht te geven in de prijzen en om je een idee te geven hoe de kosten er ongeveer uit komen te zien:

Klik hier

Welke vloerverwarming verdeler wordt gebruikt?

Tijdens het aanleggen van de vloerverwarming sluiten wij een verdeler aan. Hiervoor gebruiken we de stalen VTE Inline verdeler. Dit zit bij onze ALL-IN prijs, is erg energiezuinig en dubbel afsluitbaar!

Eigenschappen stalen VTE Inline verdeler:

 • Hoofd- en/of bijverwarming
 • Thermische kranen
 • Inclusief A-labelpomp
 • Snel vullen en ontluchten d.m.v. speciaal voetventiel
 • Geschikt voor HR-ketels
 • Thermostatische ventielen 3/4e euroconus instelbaar/afsluitbaar op retourbalk
 • Voetventielen 3/4e euroconus op aanvoerbalk
 • Voorbereid voor zoneregeling, bedraad of draadloos

Hoe lang duurt het voordat het freeswerk afgerond is?

De vloerverwarming leggen we (afhankelijk van het totaal aantal m2) doorgaans in een dag. 

Heb ik restafval na het frezen?

Bij het freeswerk wordt stof direct afgezogen. Als er een puincontainer op de locatie aanwezig is, dan kan het stof direct in de container afgezogen worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan laten wij het stof achter in handzame zakken. Deze kan je vervolgens zelf wegbrengen naar de stort. Tegen een extra prijs (op aanvraag) kunnen wij dit voor je afvoeren.

Hoe diep frezen jullie vloerverwarming?

De diepte waarop wij vloerverwarming frezen, is twee centimeter diepte. De buizen zelf zijn ongeveer veertien millimeter dik. Het voordeel van het niet diep leggen van de buizen is dat de warmte niet eerst door centimeters vloer moet dringen, maar snel aan het oppervlak is. Lees hier alles over de diepte van het freeswerk

Het freeswerk is klaar, wat nu?

Nadat onze werkzaamheden voltooid zijn, moet de vloer nog geegaliseerd worden. De vloer moet namelijk afgewerkt worden, voordat je bijv. PVC (visgraat) vloer legt of gaat tegelen. Deze werkzaamheden voeren wij vaak uit met onze partner: Vakmansvloeren

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.