Vloerverwarming infrezen

Maximaal comfort met minimale overlast.
Zonder extra kosten.

Met vloerverwarming infrezen worden sleuven aangebracht in een dekvloer door middel van een freesmachine. Deze sleuven worden vervolgens voorzien van buizen, waardoor warm water loopt en jouw woning verwarmt. Een uitstekende investering waarmee je gemiddeld 20% op je energieverbruik bespaart! 

Kies daarom voor InFloor:

N

Een ALL-IN prijs: van leggen tot aansluiten op CV

N

Beoordeeld met een 4,7 / 5

N

Binnen 4 weken gelegd

N

Heldere voorwaarden en eenvoudig digitaal ondertekenen.

Of bekijk eerst wat onze tarieven zijn

Wanneer kies je voor vloerverwarming infrezen?

Kies je voor vloerverwarming, dan kan je kiezen tussen ingefreesde vloerverwarming en vloerverwarming op krimpnetten. Hierbij zal je niet alleen de voor- en nadelen van beide typen vloerverwarming moeten afwegen, maar ook moeten bepalen wat mogelijk is in jouw situatie. Belangrijke factor hierbij is of je al een dekvloer hebt liggen in je woning. Ligt er een dekvloer, dan is frezen vaak de beste optie. Ligt er nog geen dekvloer in je woning, dan wordt vaak gekozen voor krimpnetten. Bij krimpnetten moet wel voldoende ruimte aanwezig zijn, omdat door het plaatsen van de krimpnetten je vloer verhoogd wordt. Vloerverwarming kan als hoofdverwarming dienen, maar ook als bijverwarming. Zo kan je er voor kiezen om vloerverwarming alleen in één ruimte te laten plaatsen, zoals in je badkamer of keuken. Is je woning slecht geïsoleerd? Dan verstrekken wij graag persoonlijk advies om te bepalen of vloerverwarming als hoofdverwarming kan dienen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen

Bij vloerverwarming infrezen behoren zowel diverse voordelen als diverse nadelen. Een aantal voor- en nadelen hangen samen met vloerverwarming an sich, ongeacht het type vloerverwarming. Bekende voordelen zijn dat vloerverwarming je leefruimte vergroot doordat je geen radiatoren in de kamer hebt staan, energiezuinig is en zorgt voor een comfortabele warmte.

Snelle installatie: in een woning met een gebruikelijk oppervlakte, frezen wij de vloerverwarming binnen één dag in. Zo kan je binnen de kortste keren je nieuwe verwarming gebruiken.

Snellere opwarming: de verwarmingsbuizen worden vlak onder het oppervlak van de dekvloer geplaatst. Hierdoor warmt de ruimte het snelst op.

Geen extra opbouwhoogte: in tegenstelling tot vloerverwarming op krimpnetten, heb je bij ingefreesde vloerverwarming niet te maken met een opbouwhoogte op je vloer. Het is dan ook niet nodig om na installatie je deuren in te korten.

Dekvloer hoeft er niet uit: doordat in de bestaande dekvloer wordt gefreesd, hoeft deze er niet uit.

Gunstig geprijsd: ingefreesde vloerverwarming is het type vloerverwarming dat het meest gunstig is geprijsd.

Nadelen van vloerverwarming infrezen

Belangrijk nadeel is dat het een relatief traag opwarmingssysteem is: het duurt langer dan bij radiatoren om een ruimte op temperatuur te krijgen. Onderstaande nadelen hebben specifiek betrekking op ingefreesde vloerverwarming:

Kan niet in elke vloer: vloerverwarming infrezen is niet altijd mogelijk. Is er geen dekvloer, dan is infrezen niet mogelijk. In dit geval zal je moeten kiezen voor vloerverwarming op krimpnetten.

Minder goede warmteverdeling: Doordat de verwarmingsbuizen dicht onder het oppervlak liggen, wordt de warmte snel opgewarmd. Hier komt echter ook een nadeel bij kijken. Juist hierdoor wordt de warmte een fractie minder goed verdeeld in de ruimte.

Kleine kans op schade: In sommige vloeren lopen ook waterleidingen, welke bij het frezen geraakt kunnen worden. Om dit te voorkomen, maken wij altijd eerst een proeffrees om vast te stellen of de dekvloer dik genoeg is.

Wil je alles weten over de voor- en nadelen van vloerverwarming frezen? Lees meer.

Rendement van vloerverwarming

Vloerverwarming is een efficiënte manier om een ruimte te verwarmen, omdat het de warmte op een gelijkmatige manier verspreidt. Dit betekent dat er geen koude plekken in de ruimte zijn en dat de lucht niet droog wordt, zoals bij sommige andere verwarmingsmethoden. Bovendien kan vloerverwarming helpen om energie te besparen, omdat het de luchttemperatuur in een ruimte op een lagere temperatuur kan houden dan bij andere verwarmingsmethoden. Het precieze rendement van vloerverwarming hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het type vloerverwarming dat wordt gebruikt en de manier waarop de vloerverwarming wordt gebruikt. In het algemeen kan worden verwacht dat vloerverwarming een rendement van ongeveer 15%-20% heeft.

Wij leveren een ALL-IN concept

Hoe gaat het in zijn werking?

Kies jij ook voor vloerverwarming? Wij zorgen, in nauwe samenwerking met onze partner Vakmansvloeren, er niet alleen voor dat je vloerverwarming in je woning krijgt. Wij kunnen ook zorgdragen voor het verwijderen van je oude vloer én het leggen van je nieuwe vloer! Daar waar wij van InFloor gespecialiseerd zijn in het installeren van vloerverwarming, is Vakmansvloeren gespecialiseerd in het leggen van pvc-vloeren. Onze werkzaamheden lopen naadloos in elkaar over. Zo zorgen wij voor maximaal comfort, met minimale overlast.

Stap 1: Oude vloer eruit en glad maken

Allereerst zal je oude vloer eruit moeten. Of het nu gaat om een vloer van linoleum, kurk, pvc of tegels. Eventueel zal de ondervloer vlak gemaakt moeten worden, omdat een egale ondervloer essentieel is voor een perfect eindresultaat.

Stap 2: Vloerverwarming infrezen

Door de vloerverwarming in de ondervloer in te frezen, wordt de vloerverwarming mooi weggewerkt. Dit frezen doen wij met specialistische apparatuur.

Stap 3: Vloerverwarming slangen leggen

De verwarmingsslangen worden in de gefreesde sleuven geplaatst. Wij gebruiken KOMO gekeurde 16×2 slangen.

Stap 4: Verdeler ophangen

Vervolgens hangen wij de vloerverwarming verdeler op. We gebruiken een Stalen VTE Slim verdelers die dubbel afsluitbaar & energiezuinig is.

Binnen onze werkzaamheden zit de complete installatie, met voorwaarden dat de aansluitingen binnen 2 meter van de installatieplek zit.

Stap 5: Sleuven dichtsmeren

Nadat de vloerverwarming buizen in de sleuven zijn gelegd, kunnen wij (optioneel) de vloerverwarming dichtsmeren met renovatiecement. Dergelijk cement heeft vele voordelen in het gebruik: het hecht goed op de vloerverwarming, is krimparm en heeft een snelle droogtijd.

Stap 6: Egaliseren

Na het dichtsmeren van de sleuven wordt de vloer egaal gemaakt met een egaliseermiddel. Deze stap is met name van belang bij een nieuwe pvc-vloer, omdat pvc slechts enkele millimeters dik is. Door te egaliseren voorkom je dat resterende oneffenheden zichtbaar zijn in je vloer.

Stap 7: Je nieuwe vloer erin!

Kies je voor een nieuwe vloer van laminaat of pvc? Dan kan je deze laten leggen door Vakmansvloeren.

Tip: Wil je besparen op de kosten van het leggen? Via Vakmansvloeren kan je er voor kiezen om de vloer samen te leggen: Vakmansvloeren legt de eerste banen en de moeilijkste stukken, jij legt vooral de rechte stukken.

Kosten vloerverwarming infrezen

Overweeg je om vloerverwarming in te laten frezen, dan wil je niet voor verrassingen komen te staan. Daarom hanteren wij een transparante all-in prijs. Zo weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. Onze prijzen zijn inclusief:

 • Kosten van frezen: dit geldt voor frezen in een (zand)cementdekvloer en anhydrietvloer.
 • Vloerverwarmingsverdeler: welke wij leveren inclusief energiezuinige pomp.
 • Aansluiting op CV: binnen 2 meter van de leidingen in hetzelfde vertrek.
 • Verwarmingsslangen: wij maken gebruik van KOMO-gekeurde verwarmingsslangen, met een formaat 16×2.
 • Installatie: uiteraard maakt ook de installatie van de verwarmingsslangen en vloerverwarmingsverdeler onderdeel uit van de all-in prijs.
 • 21% btw
Aantal m2 Aantal
groepen
Indicatie
kosten
(ALL-IN)
tot 10m2 2 €1400,-
tot 20m2 3 €1600,-
tot 30m2 4 €1800,-
tot 40m2 5 €2000,-
tot 50m2 6 €2200,-
tot 60m2 7 €2400,-
tot 70m2 8 €2600,-
tot 80m2 9 €2800,-
tot 90m2 10 €3000,-
tot 100m2 11 €3200,-

Een aantal zaken zijn niet opgenomen in deze all-in prijs. Is jouw ondervloer van beton, dan zijn wij genoodzaakt om een meerprijs in rekening te brengen. Dit omdat wij hiervoor speciale diamantfrezen moeten gebruiken. Het infrezen in tegels doen wij in principe niet, tenzij in goed overleg. Het frezen door tegelwerk zorgt er namelijk voor dat stukken van tegels eenvoudig afbreken en dit mogelijk onze machines kapot maakt. 

Hoe werkt vloerverwarming frezen

De vloer wordt eerst in meerdere gelijke vakken opgedeeld om ervoor te zorgen dat de opwarmtijd overal hetzelfde is. Met onze speciale vloerfrees maken we de benodigde sleuven in de vloer om de buizen te plaatsen. Dit buizensysteem wordt verder afgewerkt met koppelstukken en een vloerverdeler. Vervolgens kan de vloerverwarming met water worden gevuld en op druk worden gebracht. Na een test kan de vloer alweer netjes afgewerkt worden met een dekvloer van cement.

 

Stofarm infrezen door stofzuigersysteem

Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor vloerverwarming infrezen, dan wil je zo min mogelijk overlast ervaren. Bij overlast zou je kunnen denken aan stof die vrijkomt bij het frezen. Wij van Infloor zijn echter in staat om nagenoeg stofvrij te frezen. Dit komt doordat wij bij onze werkzaamheden gebruikmaken van een geavanceerd afzuigsysteem. Het afzuigsysteem vangt het vrijgekomen stof al op voordat het zich verspreid, zodat jij hiervan geen overlast ervaart.

Uitsluitend hoogwaardig materiaal

Door onze 23 jarige ervaring in de business to business industrie hebben wij de benodigde vakkennis en kwalitatieve apparatuur om minimale overlast te creëren. We maken bijvoorbeeld uitsluitend gebruik van materiaal die door ons veelvuldig toegepast is en waarvan wij overtuigd zijn dat dit de beste oplossing is. De door ons gebruikte buizen zijn KOMO gecertificeerd en heeft 10 jaar fabrieksgarantie met verzekering voor gevolgschade. De productgarantie bedraagt 30 jaar.

Op de pomp heb je een garantie van 2 jaar, op de behuizing 5 jaar. De pomp wordt geplaatst op een opgelaste extra voetplaat, zodat de bevestigingsboutjes van de pomp niet door de koker gedraaid zijn. De pomp is dus droog gemonteerd, waardoor lekkages op de pompbevestiging zijn uitgesloten.

Vloerverwarming infrezen in verschillende type vloeren

Voorafgaand het infrezen van vloerverwarming is een vlakke ondervloer essentieel. Het is afhankelijk van de type ondervloer die er ligt of we kunnen frezen. Een (zand) cementdekvloer kunnen we (als deze vlak is) direct in frezen. Een betonnen ondervloer is harder en vereist zwaarder materiaal en in tegels frezen we in principe niet. Lees meer over alle type vloeren.

 

Vloerverwarming infrezen in cementdekvloer

Een vlakke (zand)cementdekvloer of een anhydriet dekvloer heeft de voorkeur voor het infrezen vloer vloerverwarming. De cementdekvloer moet minimaal 2,5 tot 3 centimeter dik zijn, omdat het buizensysteem in de gefreesde sleuven geplaatst wordt. Een belangrijk voordeel van een cementdekvloer dat deze minder hard is. Hierdoor kunnen wij van InFloor voor dit type vloer ook een ALL-IN prijs aanbieden. Lees hier alles over het infrezen van vloerverwarming in een cementdekvloer. 

 

Vloerverwarming infrezen in beton

Zodra er een betonnen ondervloer is, betekent niet direct dat hier een nieuwe ondervloer geplaatst hoeft te worden. Hier kan in gefreesd worden. Echter, beton is is een zeer hard materiaal, harder dan bijvoorbeeld een anhydrietvloer. Door deze eigenschap van beton is hebben wij zwaarder apparatuur nodig en is mogelijk een meerprijs van sprake. Dit wordt voor akkoord besproken. Lees hier meer over het infrezen van vloerverwarming in beton.

Reviews

Klanten aan het woord

Kennisbank

Alles wat je moet weten over vloerverwarming

Vloerverwarming leg je niet zomaar, maar neem je voor de komende tientallen jaren. Om zeker te zijn van je zaak delen we al onze kennis rondom vloerverwarming door middel van onderstaande artikelen.

Bekijk onze kennisbank

Veelgestelde vragen

Zijn de prijzen hetzelfde voor elke type vloer?

De prijzen voor frezen (dit vind je op de volgende pagina: prijzen) zijn op basis van frezen door een zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Moet er gefreesd worden door een betonnen of tegel vloer? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel meter buis heb ik nodig?

Het aantal meter buizen is afhankelijk van hoofd- of bijverwarming. Indien je vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming kan je het beste de leidingen leggen op (hart-op-hart) 10 cm uit elkaar. Dat houdt in dat je 10 meter slang nodig hebt per m2. 

Voorbeeld: Bij een ruimte van 40m2 heb je 400 meter buis nodig. 

Hoeveel groepen zijn er benodigd?

Om drukverlies tegen te gaan, worden leidingen onderverdeel in groepen. Een leiding mag namelijk maar maximaal 90 meter lang zijn. 

Op deze manier wordt de warmte in leidingen gelijkmatig verdeeld en heb je een optimale werking van je vloerverwarming.

Wat houdt jullie ALL-IN prijs in?

Onze prijzen zijn inclusief:

 • Frezen van de sleuven in de bestaande zand/cementdekvloer en andtrievloer.
 • Installatie op CV binnen 2 meter (en de leidingen moeten zich in hetzelfde vertrek bevinden als waar de verdeler wordt opgehangen).
 • Vloerverwarmingsverdeler incl. energiezuinige pomp
 • Verwarmingsslangen 16×2. Deze buis is KOMO gekeurd.
 • Installeren van de verdeler en slangen
 • Incl. 21% BTW.

Binnen hoeveel weken kunnen jullie leggen?

Binnen 4 weken kunnen wij jouw vloer gelegd hebben.

Hoeveel garantie heb ik op jullie diensten?

Op onze materiaal en diensten zit garantie. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardig materiaal, getest door ons in de business to business industrie. 

Onze gebruikte buizen zijn KOMO gecertificeerd en heeft een fabrieksgarantie van 10 jaar met verzekering voor gevolgschade. De productgarantie bedraagt 30 jaar. 

Op de pomp heb je een garantie van 2 jaar, op de behuizing 5 jaar. 

In welke type vloeren kan gefreesd worden?

Standaard frezen wij door zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Frezen in tegelwerk is sterk afhankelijk van verschillende factoren en hierbij is altijd sprake van meerwerk. Tijdens het frezen kunnen tegels (tussen de frezen) losraken en dat geeft problemen bij een nieuwe vloer die hierop gelegd wordt. Bovendien kunnen deze losgeraakte delen terecht komen in onze freesmachine en deeze beschadigen. 

Wil je frezen door een betonnen vloer? Neem dan contact op.

Wat zijn de kosten voor het freeswerk?

Onze kosten van vloerverwarming frezen zijn ALL-IN en gebaseerd op frezen, materiaal (buizen), de verdeler en manuren. 

Op deze pagina hebben we een overzicht opgesteld om je meer inzicht te geven in de prijzen en om je een idee te geven hoe de kosten er ongeveer uit komen te zien:

Klik hier

Welke vloerverwarming verdeler wordt gebruikt?

Tijdens het aanleggen van de vloerverwarming sluiten wij een verdeler aan. Hiervoor gebruiken we de stalen VTE Inline verdeler. Dit zit bij onze ALL-IN prijs, is erg energiezuinig en dubbel afsluitbaar!

Eigenschappen stalen VTE Inline verdeler:

 • Hoofd- en/of bijverwarming
 • Thermische kranen
 • Inclusief A-labelpomp
 • Snel vullen en ontluchten d.m.v. speciaal voetventiel
 • Geschikt voor HR-ketels
 • Thermostatische ventielen 3/4e euroconus instelbaar/afsluitbaar op retourbalk
 • Voetventielen 3/4e euroconus op aanvoerbalk
 • Voorbereid voor zoneregeling, bedraad of draadloos

Hoe lang duurt het voordat het freeswerk afgerond is?

De vloerverwarming leggen we (afhankelijk van het totaal aantal m2) doorgaans in een dag. 

Heb ik restafval na het frezen?

Bij het freeswerk wordt stof direct afgezogen. Als er een puincontainer op de locatie aanwezig is, dan kan het stof direct in de container afgezogen worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan laten wij het stof achter in handzame zakken. Deze kan je vervolgens zelf wegbrengen naar de stort. Tegen een extra prijs (op aanvraag) kunnen wij dit voor je afvoeren.

Hoe diep frezen jullie vloerverwarming?

De diepte waarop wij vloerverwarming frezen, is twee centimeter diepte. De buizen zelf zijn ongeveer veertien millimeter dik. Het voordeel van het niet diep leggen van de buizen is dat de warmte niet eerst door centimeters vloer moet dringen, maar snel aan het oppervlak is. Lees hier alles over de diepte van het freeswerk

Het freeswerk is klaar, wat nu?

Nadat onze werkzaamheden voltooid zijn, moet de vloer nog geegaliseerd worden. De vloer moet namelijk afgewerkt worden, voordat je bijv. PVC (visgraat) vloer legt of gaat tegelen. Deze werkzaamheden voeren wij vaak uit met onze partner: Vakmansvloeren

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.