Kennisbank

Vloerverwarming infrezen: Alle voor- en nadelen

In het volgende artikel worden de volgende onderwerpen behandeld (klik op het onderwerp om direct naar het betreffende onderdeel te gaan):

1. Vloerverwarming infrezen: alle voor- en nadelen
2. Vloerverwarming infrezen voordelen
3. Vloerverwarming infrezen nadelen
4. Wat zijn de alternatieven?

Vloerverwarming infrezen: alle voor- en nadelen

Steeds meer mensen investeren in vloerverwarming. Er zijn diverse manieren om vloerverwarming aan te leggen. Je kiest zelf – doorgaans in overleg met een expert – op welke wijze jouw vloerverwarming geplaatst wordt. Eén van de mogelijkheden is het infrezen van de vloerverwarming. Hierbij worden de vloerverwarmingsbuizen in de bestaande dekvloer gelegd.

Vloerverwarming infrezen voordelen

Het infrezen van vloerverwarming brengt diverse voordelen met zich mee. Een groot voordeel van deze werkwijze, is dat je de dekvloer niet uit hoeft te breken. Daar komt nog bij dat er geen extra opbouwhoogte nodig is. Dit betekent dat je je deuren niet in hoeft te korten om het plaatsen van vloerverwarming mogelijk te maken.

Daarnaast warmt een vloer met ingefreesde vloerverwarming sneller op dan een vloer met traditioneel vloerverwarmingssysteem. Dit komt omdat de verwarmingsbuizen dicht tegen het oppervlak van de vloer liggen. Hierdoor komt de warmte sneller vrij.

Tot slot is het infrezen van de vloerverwarming zo gebeurd. Doorgaans duurt dit niet meer dan een dag. Na de werkzaamheden kun je de vloer direct afwerken. Voor je het weet, zijn de werkzaamheden afgerond en kun je genieten van jouw warme vloer.

Vloerverwarming infrezen nadelen

Eigenlijk zijn er geen nadelen van vloerverwarming infrezen. Wel is het goed om te weten dat er enkele voorwaarden verbonden zijn aan het infrezen van de vloerverwarming. Ten eerste moet de dekvloer van anhydriet of cement zijn. Heb je een tegelvloer, dan moet je de tegels helaas uitbreken. Vervolgens moet de vloer geëgaliseerd worden. Dit brengt extra werkzaamheden en dus extra kosten met zich mee. Het is goed om hier rekening mee te houden, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat zijn de alternatieven?

Er zijn diverse alternatieven voor het infrezen van vloerverwarming. Zo kun je ook investeren in een zogeheten droogbouw vloerverwarming. Deze vloerverwarming wordt bovenop de bestaande vloer gelegd. Hierdoor komt de vloer hoger te leggen. Dit brengt weer bepaalde werkzaamheden met zich mee, zoals het inkorten van deuren. Daarom kiezen velen toch voor een ingefreesde vloerverwarming.

Tot slot is het ook mogelijk om elektrische vloerverwarmingsnetten op de vloer te leggen. Elektrische vloerverwarmingsnetten zijn gemakkelijk te plaatsen en goedkoop in de aanschaf. Wel heeft elektrische vloerverwarming een minder aangename warmteafgifte dan ingefreesde vloerverwarming en bovendien zijn de elektrische kosten hoger dan vloerverwarming via het CV. Wij verwerken geen elektrische vloerverwarming.

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.