Kennisbank

Freeswerk & alle typen vloeren
Welke vloer heb jij?

In welke vloeren kan vloerverwarming gefreesd worden?

Een gelijkmatig verwarmde woning en heerlijke warme voeten. Vloerverwarming is een stukje luxe waar veel mensen tegenwoordig bewust voor kiezen. De aangename warmte van de vloerverwarming biedt immers veel voordelen en zorgt er ook voor dat er geen radiatoren of minder radiatoren nodig zijn. Vloerverwarming laten aanleggen door Infloor is bijna altijd mogelijk, ongeacht de ondervloer. In de meeste gevallen kan vloerverwarming gewoon in een bestaande vloer worden gefreesd. Kan dit echter niet, dan zijn er voldoende andere mogelijkheden om toch vloerverwarming te realiseren.

Vloerverwarming frezen in een houten vloer

Een ondervloer van hout is in het bijzonder geschikt voor het aanbrengen van vloerverwarming, maar niet geschikt om te frezen. Als de ondervloer van hout is zijn Fermacell vloerplaten een goede keuze. Deze gipsvezelplaten worden over de houten ondervloer gelegd en voorzien van sleuven voor verwarmingsbuizen en koppelingen Fermacell vloerplaten zijn stootvast, brandwerend, vochtbestendig en geluidsisolerend. Fermacell vloerplaten worden niet gelegd door InFloor zelf. Wij hebben hier wel partners voor. 

Vloerverwarming frezen in een cementdekvloer

Ben je van plan om je woning aan te passen en te renoveren en is je keuze gevallen op vloerverwarming? Dan is het een voordeel als je woning is voorzien van cementdekvloeren. Infloor kan dan de aanwezige dekvloer gebruiken om de vloerverwarming in te frezen. Dit gebeurt altijd met professionele apparatuur zodat eventuele overlast zoals stof tot het minimum wordt beperkt. Lees meer.

Vloerverwarming frezen in beton

Betonvloeren zijn sterk maar kunnen door warmte en kou wel uitzetten of krimpen. Het op de juiste manier frezen van een betonvloer moet daarom vooraf worden berekend om scheurvorming te voorkomen. InFloor zal de speciaal voor dit doel aangebrachte uitzettingsvoegen openlaten om scheurtjes en barstjes in de vloer te voorkomen. Frezen door beton is niet altijd mogelijk. Neem contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. Lees meer.

Vloerverwarming frezen in tegels

Vloertegels frezen is niet altijd mogelijk. De tegels kunnen immers losraken waardoor de vloer niet meer egaal is. Ook kunnen losse stukken tegel in de freesmachine terechtkomen en daar beschadigingen veroorzaken. Ben je in het bezit van een tegelvloer en wil je toch graag vloerverwarming, neem dan even contact op met InFloor voor een passend advies.

Vloerverwarming frezen in Anhydrietvloer

Een Anhydrietvloer is een gladde gietvloer die vaak over een betonvloer wordt gelegd. Anhydriet is een uitstekende warmtegeleider en bijzonder sterk. Een Anhydrietvloer is daarom in het bijzonder geschikt voor het frezen van vloerverwarming. Maar let op! Als je niet zeker weet of de gietvloer een Andryhiet samenstelling heeft, vraag dan eerst om advies. Voor Infloor is de samenstelling van de vloer belangrijk om scheurtjes en barstjes door uitzetten of krimp te voorkomen.

Vloerverwarming frezen in Fermacell

Fermacell vloerplaten worden veel toegepast in combinatie met vloerverwarming. Het materiaal is gemakkelijk te verwerken en indien nodig ook eenvoudig te egaliseren. Fermacell kan over een bestaande dekvloer worden gelegd als dat nodig is, maar is ook geschikt voor een kale en ruwe betonvloer.

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.