Vloerverwarming infrezen in cementdekvloer

Maximaal comfort met minimale overlast.
Zonder extra kosten.

Veel woningen van na 1990 hebben een cementdekvloer. Is je woning vrij nieuw, dan kan het zijn dat je een vloer hebt van beton. Is bij de bouw van jouw woning geen vloerverwarming aangelegd? Dan kan dit ook op een later moment nog gedaan worden, bijvoorbeeld door sleuven in de vloer te frezen. In een cementdekvloer kunnen we heel goed frezen en we bieden je dan ook graag een ALL-IN prijs aan.

Daarom infrezen in cementdekvloer bij Infloor:

N

Een ALL-IN prijs: van leggen tot aansluiten op CV

N

Beoordeeld met een 4,7 / 5

N

Binnen 4 weken gelegd

N

Heldere voorwaarden en eenvoudig digitaal ondertekenen.

Wat is een cementdekvloer?

Een vloer bestaat uit meerdere lagen, waaronder de vloerbedekking, met daaronder de deklaag. De deklaag zit dus direct onder het laminaat, PVC, vloerbedekking. De meeste woningen vanaf 1990 beschikken over een dikke (cement)dekvloer. En dat is fijn, want in een cementdekvloer kan je zowel met krimpnetten werken als dat je de vloerverwarming kan frezen in de dekvloer. Is er een goede dekvloer aanwezig? Dan kiezen we vaak voor het frezen van de nieuwe vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in cementdekvloer

Het frezen van vloerverwarming in een cementdekvloer heeft allerlei voordelen. Deze voordelen zijn niet veel anders dan de voordelen van het frezen in bijvoorbeeld een betonnen vloer, maar zijn wel kenmerkend voor een gefreesde vloerverwarming:

Snellere reactietijd: het systeem geeft snel warmte af en de temperatuur kan zich snel aanpassen.

Installatiegemak: er hoeft geen andere vloer geinstalleerd te worden om door te frezen. Dit kan dus in sommige gevallen praktischer zijn.

Dekvloer hoeft er niet uit: doordat in de bestaande dekvloer wordt gefreesd, hoeft deze er niet uit.

Gemakkelijker dan een vloer met beton: een cementdekvloer is minder hard dan een betonnnendekvloer, dat vergemakkelijkt het frezen.

ALL-IN prijs: een cementvloer kunnen we frezen met onze eigen materialen en dus kunnen we je een ALL-IN prijs geven.

Nadelen van vloerverwarming infrezen in cementdekvloer

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Ook het frezen in een dekvloer van cement heeft zo zijn nadelen. Daarom is het belangrijk om altijd professionals en specialisten aan het werk te zetten. Zo weten onze professionals precies waar ze op moeten letten. 

Andere leidingen in dekvloer: Er liggen ook andere leidingen in de dekvloer. Daarom maken we altijd eerst een proeffrees om in te schatten waar de leidingen liggen. Zo houden we risico op beschadiging zo klein mogelijk. 

Hoe dik moet de cementdekvloer zijn?

Een cementdekvloer moet een minimale dikte van 2,5 tot 3 centimeter hebben. Dat heeft te maken met het feit dat het buizensysteem in de gefreesde sleuven moet passen. Om er voor te zorgen dat de buizen altijd passen, frezen wij op 2 centimeter diepte. 

Hoelang moet de vloer drogen voordat de vloerverwarming erin kan?

Als de verwarmingsbuizen in de gefreesde sleuven zijn geplaatst, wordt de vloerverwarming op druk gebracht. Hierna worden de sleuven afgedekt met sneldrogende mortel. Wanneer de mortel is opgedroogd, hangt af van verschillende factoren zoals omgevingstemperatuur en dikte van de mortel. De meeste vloeren zijn na ongeveer vier uur weer beloopbaar.

Wij leveren een ALL-IN concept

Hoe gaat het in zijn werking?

Kies jij ook voor vloerverwarming? Wij zorgen, in nauwe samenwerking met onze partner Vakmansvloeren, er niet alleen voor dat je vloerverwarming in je woning krijgt. Wij kunnen ook zorgdragen voor het verwijderen van je oude vloer én het leggen van je nieuwe vloer! Daar waar wij van InFloor gespecialiseerd zijn in het installeren van vloerverwarming, is Vakmansvloeren gespecialiseerd in het leggen van pvc-vloeren. Onze werkzaamheden lopen naadloos in elkaar over. Zo zorgen wij voor maximaal comfort, met minimale overlast.

Stap 1: Oude vloer eruit en glad maken

Allereerst zal je oude vloer eruit moeten. Of het nu gaat om een vloer van linoleum, kurk, pvc of tegels. Eventueel zal de ondervloer vlak gemaakt moeten worden, omdat een egale ondervloer essentieel is voor een perfect eindresultaat.

Stap 2: Vloerverwarming infrezen

Door de vloerverwarming in de ondervloer in te frezen, wordt de vloerverwarming mooi weggewerkt. Dit frezen doen wij met specialistische apparatuur.

Stap 3: Vloerverwarming slangen leggen

De verwarmingsslangen worden in de gefreesde sleuven geplaatst. Wij gebruiken KOMO gekeurde 16×2 slangen.

Stap 4: Verdeler ophangen

Vervolgens hangen wij de vloerverwarming verdeler op. We gebruiken een Stalen VTE Slim verdelers die dubbel afsluitbaar & energiezuinig is.

Binnen onze werkzaamheden zit de complete installatie, met voorwaarden dat de aansluitingen binnen 2 meter van de installatieplek zit.

Stap 5: Sleuven dichtsmeren

Nadat de vloerverwarming buizen in de sleuven zijn gelegd, kunnen wij (optioneel) de vloerverwarming dichtsmeren met renovatiecement. Dergelijk cement heeft vele voordelen in het gebruik: het hecht goed op de vloerverwarming, is krimparm en heeft een snelle droogtijd.

Stap 6: Egaliseren

Na het dichtsmeren van de sleuven wordt de vloer egaal gemaakt met een egaliseermiddel. Deze stap is met name van belang bij een nieuwe pvc-vloer, omdat pvc slechts enkele millimeters dik is. Door te egaliseren voorkom je dat resterende oneffenheden zichtbaar zijn in je vloer.

Stap 7: Je nieuwe vloer erin!

Kies je voor een nieuwe vloer van laminaat of pvc? Dan kan je deze laten leggen door Vakmansvloeren.

Tip: Wil je besparen op de kosten van het leggen? Via Vakmansvloeren kan je er voor kiezen om de vloer samen te leggen: Vakmansvloeren legt de eerste banen en de moeilijkste stukken, jij legt vooral de rechte stukken.

Reviews

Klanten aan het woord

Kennisbank

Alles wat je moet weten over vloerverwarming

Vloerverwarming leg je niet zomaar, maar neem je voor de komende tientallen jaren. Om zeker te zijn van je zaak delen we al onze kennis rondom vloerverwarming door middel van onderstaande artikelen.

Bekijk onze kennisbank

Veelgestelde vragen

Zijn de prijzen hetzelfde voor elke type vloer?

De prijzen voor frezen (dit vind je op de volgende pagina: prijzen) zijn op basis van frezen door een zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Moet er gefreesd worden door een betonnen of tegel vloer? Neem dan contact met ons op.

Hoeveel meter buis heb ik nodig?

Het aantal meter buizen is afhankelijk van hoofd- of bijverwarming. Indien je vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming kan je het beste de leidingen leggen op (hart-op-hart) 10 cm uit elkaar. Dat houdt in dat je 10 meter slang nodig hebt per m2. 

Voorbeeld: Bij een ruimte van 40m2 heb je 400 meter buis nodig. 

Hoeveel groepen zijn er benodigd?

Om drukverlies tegen te gaan, worden leidingen onderverdeel in groepen. Een leiding mag namelijk maar maximaal 90 meter lang zijn. 

Op deze manier wordt de warmte in leidingen gelijkmatig verdeeld en heb je een optimale werking van je vloerverwarming.

Wat houdt jullie ALL-IN prijs in?

Onze prijzen zijn inclusief:

 • Frezen van de sleuven in de bestaande zand/cementdekvloer en andtrievloer.
 • Installatie op CV binnen 2 meter (en de leidingen moeten zich in hetzelfde vertrek bevinden als waar de verdeler wordt opgehangen).
 • Vloerverwarmingsverdeler incl. energiezuinige pomp
 • Verwarmingsslangen 16×2. Deze buis is KOMO gekeurd.
 • Installeren van de verdeler en slangen
 • Incl. 21% BTW.

Binnen hoeveel weken kunnen jullie leggen?

Binnen 4 weken kunnen wij jouw vloer gelegd hebben.

Hoeveel garantie heb ik op jullie diensten?

Op onze materiaal en diensten zit garantie. Wij maken uitsluitend gebruik van hoogwaardig materiaal, getest door ons in de business to business industrie. 

Onze gebruikte buizen zijn KOMO gecertificeerd en heeft een fabrieksgarantie van 10 jaar met verzekering voor gevolgschade. De productgarantie bedraagt 30 jaar. 

Op de pomp heb je een garantie van 2 jaar, op de behuizing 5 jaar. 

In welke type vloeren kan gefreesd worden?

Standaard frezen wij door zand/cementdekvloer of anhydrietvloer. 

Frezen in tegelwerk is sterk afhankelijk van verschillende factoren en hierbij is altijd sprake van meerwerk. Tijdens het frezen kunnen tegels (tussen de frezen) losraken en dat geeft problemen bij een nieuwe vloer die hierop gelegd wordt. Bovendien kunnen deze losgeraakte delen terecht komen in onze freesmachine en deeze beschadigen. 

Wil je frezen door een betonnen vloer? Neem dan contact op.

Wat zijn de kosten voor het freeswerk?

Onze kosten van vloerverwarming frezen zijn ALL-IN en gebaseerd op frezen, materiaal (buizen), de verdeler en manuren. 

Op deze pagina hebben we een overzicht opgesteld om je meer inzicht te geven in de prijzen en om je een idee te geven hoe de kosten er ongeveer uit komen te zien:

Klik hier

Welke vloerverwarming verdeler wordt gebruikt?

Tijdens het aanleggen van de vloerverwarming sluiten wij een verdeler aan. Hiervoor gebruiken we de stalen VTE Inline verdeler. Dit zit bij onze ALL-IN prijs, is erg energiezuinig en dubbel afsluitbaar!

Eigenschappen stalen VTE Inline verdeler:

 • Hoofd- en/of bijverwarming
 • Thermische kranen
 • Inclusief A-labelpomp
 • Snel vullen en ontluchten d.m.v. speciaal voetventiel
 • Geschikt voor HR-ketels
 • Thermostatische ventielen 3/4e euroconus instelbaar/afsluitbaar op retourbalk
 • Voetventielen 3/4e euroconus op aanvoerbalk
 • Voorbereid voor zoneregeling, bedraad of draadloos

Hoe lang duurt het voordat het freeswerk afgerond is?

De vloerverwarming leggen we (afhankelijk van het totaal aantal m2) doorgaans in een dag. 

Heb ik restafval na het frezen?

Bij het freeswerk wordt stof direct afgezogen. Als er een puincontainer op de locatie aanwezig is, dan kan het stof direct in de container afgezogen worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan laten wij het stof achter in handzame zakken. Deze kan je vervolgens zelf wegbrengen naar de stort. Tegen een extra prijs (op aanvraag) kunnen wij dit voor je afvoeren.

Hoe diep frezen jullie vloerverwarming?

De diepte waarop wij vloerverwarming frezen, is twee centimeter diepte. De buizen zelf zijn ongeveer veertien millimeter dik. Het voordeel van het niet diep leggen van de buizen is dat de warmte niet eerst door centimeters vloer moet dringen, maar snel aan het oppervlak is. Lees hier alles over de diepte van het freeswerk

Het freeswerk is klaar, wat nu?

Nadat onze werkzaamheden voltooid zijn, moet de vloer nog geegaliseerd worden. De vloer moet namelijk afgewerkt worden, voordat je bijv. PVC (visgraat) vloer legt of gaat tegelen. Deze werkzaamheden voeren wij vaak uit met onze partner: Vakmansvloeren

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.