Kennisbank

Vloerverwarming frezen in cementdekvloer

In het volgende artikel worden de volgende onderwerpen behandeld (klik op het onderwerp om direct naar het betreffende onderdeel te gaan):

1. Voordelen van frezen in cementdekvloer
2. Nadelen van frezen in cementdekvloer
3. Hoe dik moet een cementdekvloer zijn voor vloerverwarming?
4. Hoe lang moet een cementdekvloer drogen voor vloerverwarming?

Bij de aanleg van vloerverwarming kan gebruik gemaakt worden van verschillende technieken. Het gebruik van krimpnetten is een optie, een andere veelgebruikte techniek is vloerverwarming waarbij sleuven in de vloer gefreesd worden. De verwarmingsbuizen worden in deze sleuven geplaatst. In dit artikel lees je alles over vloerverwarming welke in een cementdekvloer wordt gefreesd.

Voordelen van frezen in cementdekvloer

Het frezen van vloerverwarming in een cementdekvloer heeft een aantal specifieke voordelen. Daarnaast zijn er een aantal algemene voordelen van gefreesde vloerverwarming, ongeacht het materiaal van je vloer:

  • Afgezet tegen het frezen van sleuven in een vloer van beton, is een belangrijk voordeel van een cementdekvloer dat deze minder hard is. Hierdoor kunnen wij van InFloor voor dit type vloer ook een ALL-IN prijs aanbieden.
  • Verhoogd woongenot en een lagere energierekening, doordat een vloer met gefreesde vloerverwarming snel opwarmt.
  • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.
  • Het frezen van de vloerverwarming kan in een korte tijd gedaan worden: het frezen duurt normaliter niet meer dan een dag.

Nadelen van frezen in cementdekvloer

Het frezen in een cementdekvloer heeft eigenlijk geen nadelen, maar:

  • In vloeren lopen ook leidingen. Indien deze zich dicht bij het oppervlak van de vloer bevinden, is er een kleine kans dat wij deze raken bij het frezen. Om dit risico zo klein mogelijk te maken, maken wij eerst altijd een proeffrees.

Hoe dik moet een cementdekvloer zijn voor vloerverwarming?

De cementdekvloer moet minimaal 2,5 tot 3 centimeter dik zijn. Deze dikte is vereist, omdat het buizensysteem in de gefreesde sleuven geplaatst wordt. Deze buizen zijn ongeveer veertien millimeter dik, wij van InFloor frezen op twee centimeter diepte.

Hoe lang moet een cementdekvloer drogen voor vloerverwarming?

Als de verwarmingsbuizen in de gefreesde sleuven zijn geplaatst, wordt de vloerverwarming op druk gebracht. Hierna worden de sleuven afgedekt met sneldrogende mortel. Wanneer de mortel is opgedroogd, hangt af van verschillende factoren. De meeste vloeren zijn na ongeveer vier uur weer beloopbaar.

Offerte aanvragen

Weten wat het jou gaat kosten?

  Binnen 8 uur ontvangen.

  Digitaal jouw offerte ondertekenen.

  Heldere voorwaarden: geen gedoe achteraf. 

  Binnen 4 weken gelegd.